Lisan Scharenborg is ergotherapeut en eigenaar van Ergotherapie Willen-Kunnen. Kenmerkend is haar passie voor ergotherapie, door haar enthousiasme, interesse en perfectionisme komt zij vaak een stap verder.

Ervaring in de zorg heeft Lisan niet alleen als ergotherapeut maar ook als verpleegkundige, in deze rol heeft zij gemerkt dat haar interesses verder gaan dan het zorgen voor mensen. Lisan wil graag bijdragen aan veranderingen, deze passie kan zij kwijt als ergotherapeut door samen opzoek te gaan naar mogelijkheden in het handelen. Dit proces ziet zij steeds als een nieuwe uitdaging, het verdiepen in de persoon, het handelen en de omgeving inspireert haar enorm en zorgt ervoor dat Lisan veel voldoening uit haar werk haalt.

Lisan is opgeleid volgens de nieuwste inzichten en volgt nieuwe ontwikkelingen graag op de voet, ook is ze creatief waardoor ze zelf met nieuwe ideeën komt. Dit maakt dat ze denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Kwaliteit staat bij Lisan hoog in het vaandel zij staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en zal in haar behandelingen altijd gebruik maken van een combinatie van wetenschappelijke inzichten, zelfkennis van de cliënt en haar eigen expertise.

Gevolgde bijscholing:
2016: “De Allen Cognitive Level Screen belicht”;
2016: Neurorevalidatie in de eerste lijn;
2016: Workshop ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten (AVeS) in de praktijk’;
2015: EDOMAH- programma Ergotherapie bij dementie en hun mantelzorgers;
2015: Workshop Begeleiden, verplaatsen en tillen van obese-patiënten;
2015: studiedag “Ergotherapie bij ouderen”;

Nevenfuncties:
– Coördinator ‘Noaberhulp de Veldmaat’;
– Deelnemer werkgroep Alzheimer Café Haaksbergen;
– Deelnemer kwaliteitskring EDOMAH;
– Raad van deelnemers ‘EZH’ Eerstelijnszorg Haaksbergen;
– Deelnemer regiogroep ergotherapie.

``Mensen laten ervaren dat ze kunnen wat ze willen dat is waarom ik dit doe!``

Lisan Scharenborg