Ergotherapie is er voor iedereen die veranderingen in het leven ervaart die gevolgen hebben op het lichamelijk, cognitief of psychisch functioneren. U kunt in deze situatie terecht komen door het ouder worden, het krijgen van een ziekte, een ongeval of de rol van mantelzorger die op uw pad komt. Heeft u het gevoel dat de dingen die u doet zelfstandiger, veiliger, eenvoudiger of comfortabeler zouden kunnen verlopen? Dan kan een ergotherapeut voor u van betekenis zijn.

Enkele voorbeelden van situaties waarvoor u terecht kunt bij de ergotherapeut:

  • U bent laatst gevallen in de woonkamer. u merkt dat u zich niet meer veilig voelt bij het verplaatsen in huis en bent bang dat u opnieuw komt te vallen.
  • Bij het lappen van de ramen kost het u veel moeite om het doekje uit te wringen. U wilt graag dat het lappen van de ramen u minder energie kost.
  • U mag graag een potje kaarten. De laatste tijd vallen u steeds vaker de kaarten uit de handen. U wilt graag de kaarten weer goed vast kunnen houden.
  • Bij het aankleden kunt u de sluitingen moeilijk dicht krijgen, vooral de knoopjes van de blouse vindt u lastig. U vindt het vervelend om hulp te vragen en wilt graag zelfstandig blijven.
  • Soms begint u ergens aan en merkt u even later dat u vergeten bent waar u aan begonnen was. U wilt graag iets in één keer kunnen afmaken.
  • Uw partner heeft in het ziekenhuis gelegen, u bent blij dat hij weer thuis is maar merkt ook dat u het lastig vindt om zonder hem even weg te gaan. U wilt graag uw eigen leven weer oppakken.

Staat uw situatie hier niet tussen en twijfelt u of een ergotherapeut voor u van betekenis kan zijn, schroomt u dan niet maar neem contact op met Ergotherapie Willen-Kunnen. Op de volgende pagina worden een aantal specialisaties en aandachtsgebieden uitgelicht.