Lisan Scharenborg

Ik ben Lisan Scharenborg, ergotherapeut en praktijkeigenaar van Ergotherapie Willen-Kunnen.
Voordat ik aan de opleiding ergotherapie begon, heb ik de opleiding verpleegkunde afgerond. Tijdens mijn studie verpleegkunde wist ik dat ik graag met mensen wilde werken. De zorg heeft mij altijd al aangesproken. Er zijn voor mensen wanneer dat nodig is. Echter kwam ik door verpleegkunde ook in aanraking met ergotherapie en daarmee ontdekte ik wat ik wilde: ergotherapeut zijn.
Ergotherapie zorgt ervoor dat je er niet alleen voor mensen kan zijn, maar dat je door verandering de kwaliteit van leven wil verbeteren. Het is ontzettend waardevol wanneer dit slaagt. Met soms kleine dingen kun je een groot verschil maken.
De positieve insteek en het mogen leren kennen van zoveel verschillende mensen en wensen maakt dat ik mij nooit verveel en blij ben met wat ik mag doen.

 

In 2015 sprong ik in het diepe en startte ik mijn eigen praktijk. Ik was net afgestudeerd als ergotherapeut en wist al lang dat ik ooit voor mijzelf zou willen werken. Het liefst in mijn eigen woonplaats Haaksbergen, op de fiets bij mensen aan huis.
De kanteling van de WMO maakte dat mensen werden aangespoord langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op dat moment leek in Haaksbergen vraag te zijn naar ergotherapie. Tuurlijk heb ik gedacht: “kan dat wel, meteen voor mijzelf?” Maar mijn gedachte: “Wat als het wel lukt?” overstemde. Ik had weinig te verliezen, richtte mijn opleiding in op het starten van een eigen praktijk, bouwde een netwerk met ervaring om mij heen en ging aan de slag. Het mooie aan ergotherapie is dat je bij elke vraag opnieuw zelf ook moet willen leren wat het best bij iemand past.
Zoals jullie kunnen lezen ga ik graag een uitdaging aan. Tot op de dag van vandaag heb ik nooit spijt gehad van deze stap. Inmiddels heb ik al meer dan 1000 mensen mogen helpen en daar ben ik erg dankbaar voor!

 

Wat erg helpt is dat er in Haaksbergen een goed georganiseerd eerstelijns zorgnetwerk is: “de EZH” Eerstelijnszorg Haaksbergen. Wij kennen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Op deze manier zorgen we samen!

 

Ik ben geregistreerd als ergotherapeut bij het kwaliteitsregister voor paramedici.