Rijden op een scootmobiel

Een scootmobiel is vaak niet het voertuig waarin mensen het liefst deelnemen aan het verkeer. Maar toch… wanneer er geen auto meer gereden wordt, fietsen wat wankel gaat, en lopen steeds meer energie kost is het een mogelijkheid die je omgeving kan vergroten.

Een scootmobiel kan een grote bijdrage leveren aan iemands zelfstandigheid, het maakt je onafhankelijk om te gaan waar je wilt. Je kunt zelf bepalen wanneer, hoe laat en waar je naar toe gaat. Dit kan op oudere leeftijd een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Stel je voor… weer: spontaan bij iemand op bezoek gaan, zelf bepalen wanneer je naar huis gaat, je eigen boodschappen halen.

Rijden op een scootmobiel is voor veel mensen een nieuwe handeling die vaak op oudere leeftijd geleerd wordt. Het is best spannend om dan nog aan iets onbekends te beginnen. Dit onbekende kan een behoorlijke drempel zijn waardoor mensen kunnen twijfelen of ze er nog wel aan moeten beginnen.
Ergotherapie Willen-Kunnen heeft daarom een ‘SCOOTMOBIELTRAINING’ ontwikkelt. In de deze training wordt samen met de ergotherapeut geoefend en beoordeeld of het voor u mogelijk is om veilig en vertrouwd op een scootmobiel deel te nemen aan het verkeer.

Uit ervaring weten we dat veel mensen een scootmobiel bij huis hebben staan die eigenlijk weinig gebruikt wordt, vaak is deze dan te vroeg aangeschaft of aangevraagd bij de WMO. Om miskoop te voorkomen beschikt Ergotherapie Willen-Kunnen over een eigen scootmobiel waarop mensen kunnen oefenen en pas wanneer zij zich veilig en vertrouwd voelen over kunnen gaan op het aanschaffen of aanvragen van een scootmobiel. De ergotherapeut kan mensen bij de aanvraag of aanschaf van de scootmobiel dan ook gericht adviseren.

Wij vinden het belangrijk dat het oefenen plaats vindt in de omgeving waar iemand de scootmobiel ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Zodat bijvoorbeeld het inparkeren van de scootmobiel ook in iemands eigen schuur gebeurd. Dit zorgt ervoor dat er ervaring op wordt gedaan in de eigen omgeving. Ergotherapie Willen-Kunnen komt daarom met de scootmobiel naar u toe. Kijk dus niet raar op wanneer u Lisan Scharenborg binnenkort op een scootmobiel langs ziet komen rijden, nu weet u waarom dit is: “De kwaliteit van leven verbeteren door uw zelfstandigheid te vergroten.”

Meer informatie over de scootmobieltraining van Ergotherapie Willen-Kunnen is te vinden op de website.

“De kwaliteit van leven verbeteren door uw zelfstandigheid te vergroten”

Contactgegevens

Ergotherapie Willen-Kunnen
Bouwmeester 8J
7481LP Haaksbergen

KvK-nummer 63200309
Kwaliteitsregister paramedici 29913232890

Openingstijden

maandag t/m donderdag | 09:00 – 18:00