Vraag & Antwoord

Waar vindt de ergotherapie plaats?

De behandeling vindt bij voorkeur plaats op de plek waar het handelen plaats vindt. Meestal is dit bij u thuis maar dit kan ook bijvoorbeeld op uw werk of in de supermarkt zijn. Op deze manier kan de ergotherapeut de behandeling het best afstemmen op uw eigen omgeving. De adviezen en tips die u krijgt kunt u direct toepassen in de ruimte waar u gewend bent. Mocht het niet mogelijk zijn de behandeling in uw eigen omgeving te laten plaats vinden zal er gebruik gemaakt worden van de praktijkruimte aan de Weertseriet 17.

Waar is Ergotherapie Willen-Kunnen gevestigd?

Ergotherapie Willen-Kunnen is gevestigd in Gezondheidscentrum de Bouwmeester aan de Bouwmeester 8J Haaksbergen.

Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars, zij vergoeden 10 uur per kalenderjaar. Er zijn zorgverzekeringen die meer vergoeden, raadpleeg hiervoor de polis van uw zorgverzekeraar. Is de regeling onduidelijk, neem dan contact op, dan kijken wij hier samen naar.

Heb ik voor ergotherapie een verwijzing nodig?

Een verwijsbrief van de huisarts of specialist aanvragen mag, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht bij Ergotherapie Willen-Kunnen middels Direct Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE), tenzij uw verzekeraar dit anders omschrijft in de polisvoorwaarden. Ergotherapie Willen-Kunnen heeft een scholing gevolgd om direct toegankelijk te kunnen zijn. Om direct toegankelijke ergotherapie te kunnen verlenen is het verplicht om een korte screening af te nemen voordat met de behandeling gestart kan worden. Deze screening zal vooraf aan de behandeling ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Wordt uw vraag hierboven niet genoemd of blijft u na het lezen van het antwoord zitten met onduidelijkheden? Stel dan uw vraag via ons contact formulier dan zullen wij deze zo snel mogelijk voor u beantwoorden.

Wat is EDOMAH?

EDOMAH is een interventieprogramma het staat voor: Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis.

Lees meer over EDOMAH in het blog dat Lisan hierover heeft geschreven EDOMAH… wat?!